Ce sa alegeti: ulei de peste sau ulei de krill?
Fiecare companie foloseste un proces de productie propriu si au o anumita sursa de extragere a acizilor Omega-3. In continuare sunt prezentate argumentele pentru care uleiul de krill produs de Neptune este superior oricarui alt supliment pe baza de Omega-3.
Uleiul de krill de la Neptune nu lasa gust si miros de peste dupa administrare. Acest lucru se datoreaza structurii sale, care este sub forma de fosfolipide, acizii grasi Omega-3 fiind solubili in apa. Astfel acizii grasi Omega-3 din uleiul de krill nu se aduna in partea de sus a stomacului si nu provoaca reflux gastric cu miros sau gust de peste. Alte suplimente pe baza de ulei de peste lasa miros de peste, deoarece acizii grasi Omega-3 din trigliceride sunt greu de absorbit de catre organism.
S-au efectuat studii pe ulei de peste si ulei de krill si s-a demonstrat ca acizii grasi Omega-3 din krill sunt mult mai buni pentru organism si este necesara o doza mult mai mica, in comparatie cu uleiul de peste, pentru a obtine acelasi impuls de EPA/DHA in sange.
Neptune Krill Oil contine in mod natural de sapte ori mai multa astaxantina decat oricare alta sursa de Omega-3, datorita procesului de extractie la rece. Astaxantina este un antioxidant de 300 de ori mai puternic decat vitamina A si E. Aceasta protejeaza membranele celulare impotriva daunelor provocate de radicalii liberi si reprezinta un conservant natural in uleiul de krill. De asemenea, astaxantina este importanta si datorita faptului ca traverseaza bariera hemato-encefalica la creier, ceea ce numai doi antioxidanti o pot face.
Un alt motiv pentru care am alege ulei de krill in schimbul uleiului de peste este ca Neptune Krill Oil contine colina. Colina este o vitamina solubila in apa si este un element important pentru neurotransmitatorul acetilcolina, imbunatatind astfel memoria si comunicarea intre celule, in special celulele creierului. De asemenea, colina impiedica formarea placilor de colesterol pe artere, imbunatateste functia ficatului si a vezicii biliare si ajuta la eliminare din organism a toxinelor.
Uleiul de krill este sarac in Omega-6. Acizii grasi Omega-6 sunt niste grasimi pro-inflamatorii, care se gasesc in cantitati mai mari in uleiul de peste si care in exces reduc beneficiile lui Omega-3. De aceea este indicat sa consumam ulei de krill, nu ulei de peste.